top of page

Historisk lytten i Ribe

lørdag

16. november

klokken 9

 

mødested:

have ved rundkørslen overfor Ribe st.

 

80 kr - voksne

40 kr - børn

Musiker Simon Voigt og litterat Søren Østerlund Christensen tager dig med på en lydvandring om formiddagen i Ribe. Vi skal i fælles tavshed opleve middelalderbyen, mens den stadig vågner. Turen går fra Ribelund og ind ad de gamle gader, gennem arkitektonisk og akustisk interessante steder. Gennem sanseøvelser får vi en intuitiv adgang til byens historie og glemte detaljer. Vi vil lægge mærke til rytmen af skridt mod brosten, møllens brusen og, så småt som byen vågner, summen af folk og biler. Tiderne sammen, dengang og nu i en stadig dialog. Vandringen afsluttes med nogle forfriskninger og mulighed for at dele vores oplevelser med hinanden.

 

Der er begrænset antal ledige pladser til hver lydvandring og kræver tilmelding.

Gudstjeneste og Lydvandring ved Jerne Kirke i Esbjerg

søndag

17. november

klokken 10


mødested

Jerne Kirke

gratis deltagelse

Den 3. søndag i november i Jerne Kirke er kendetegnet af ørenlyd, når musikeren Simon Voigt inviterer menigheden af Jerne Kirke til en lydvandring i lokalområdet efter gudstjenesten.

Under en lydvandring opstår der en særlig bevidsthed i dig, når du går i stille fællesskab med de andre i gruppen. Denne bevidsthed kan handle om dig selv og de andre, men giver dig også mulighed for at lære dit nærmiljø bedre at kende, opleve nye steder og blive overrasket over, hvad der sædvanligvis ellers går tabt for dine søgende øjne og travle sind. En lydvandring giver dig mulighed for at iagttage verden omkring dig uden at være tvunget til at dømme eller reagere,

Lydvandringen afslutter tilbage i sognehuset med en fælles frokost, hvor du kan dele dine oplevelser med de andre deltagere.

Simon bidrager desuden musikalsk til liturgien under gudstjenesten med organist Jesper Topp.

 

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

TILMELD

Lydvandring i Varde

søndag

24. november

klokken 14


mødested:

ved Frello-museets indgang

80 kr - voksne

40 kr - børn

“Stilhed er ikke fraværet af noget, men tilstedeværelsen af alt” er mantraet, som danner grundlag for lydvandringerne og workshopperne, som musikeren Simon Voigt og danseren Georgia Kapodistria afholder i samarbejde med Varde Museerne.

En lydvandring er en guidet tur, hvor intet bliver forklaret undervejs, men snarere oplevet ved at lytte til vore omgivelser. Vi går en tur langs Varde å og igennem byen og åbner os for et spændende og tit ubemærket lydunivers. Vores sanslige fokus flytter sig fra øjnene til ørene og vi oplever omverden mere intimt, når vi går i stilhed sammen. Der er plads til fordybelse og sansning på forskellige stationer i løbet af vandringen, når vi udforsker udvidede måder at lytte på.

 

Turen varer circa halvanden time og er efterfulgt af et forum, hvor der er forfriskninger og mulighed for at dele indtryk og oplevelser med hinanden.

Der er begrænset antal ledige pladser til hver lydvandring og kræver tilmelding via Varde Museerne.

Følg linket til venstre eller ring til 75 22 08 77

bottom of page